Jennys matlagningsblogg bland annat
Till följd av att min pv vart på besök i Örsås har bloggen varit lite åsidosatt.
Helgen har annars varit bra. Det har varit mycket vin, mycket brasa, god mat och lite shopping.
Först vill jag varna känsliga läsare (Emma och Anders) för bilden nedan. Under lördagen njöt jag och Besian Kabashi av att det var FF i Örsås. Vi passade på att stöka till det med brasa, madrass på golvet, rödvin och smulor i sängen. JÄTTEmyzigt verkligen...
Annars har det lagats mat. Båda dessa avnjöts under vår lilla ostbricka på golvet (sängen). Recepten följer efter bilderna.
Goda, Enkla, Nyttiga Knäckebröd!
(1-2 plåtar beroende på vald tjocklek av bröden)
2 dl majsmjöl
1 dl solrosfrön
1 dl sesamfrön
1/2 dl krossade linfrön
1/2 dl rapsolja
Blanda allt och häll sedan över 2 dl kokande vatten. Rör samman.
Lägg smeten på bakplåtspapper. Lägg ytterliggare ett bakplåtspapper över smeten. Pressa ut smeten mellan dem
Lyft upp på en plåt. Dra av översta bakplåtspappret och strö över flingsalt. Grädda i ugnen i ca 1 timma i 150 grader.
Västerbottenostpaj (oläsligt i ett ord)
Kavring
Smör
2,5 dl grädde
3,5 dl riven ost
Krasse
Smula en halv kavring. Smält 100g smör. Blanda smör och bröd. Tryck ut massan i en form. Grädda 5 minuter i 200 grader.
Koka samman osten med grädden. Blanda ned krasse.
Häll över i formen.
Låt svalna.
Pajen är jättegod men smaken underlättas avsevärt om man INTE såsom Besian gjorde utgår ifrån att den vita toppingen är glasyr. Alltså att man förväntar sig en väldigt söt smak (smaken är nämligen en helt annan).
FLER RECEPT FÖLJER...Jag chattar nämligen med Siggerittan..