Jennys matblogg



Igår tog jag och Eva P en promenad. Vi drack dessutom varm glögg. MYZigt.

Därefter städade vi.

Eva P bakade bröd.

Och jag påbörjade kvällens middag. De bjudna var Eva P och Ankan Eklund. Patrick var också bjuden, men han jobbade. PG var också bjuden eftersom jag visste om att han inte kunde komma.

Det blev en egenkomponerad curry, ris med kanel, naan bröd och sallad med äpple och koriander.



Recept på Curryn

Du behöver:

Qourn
Chili (mycket)
Vårlök alt Purjolök
Paprika
Citrongräs
1 burk kokosmjölk
Buljong
Koriander
Currykrydda
(Limeskal)

Jag kan dock inte ange mått utan man får höfta på alles.

Finhacka löken, paprikan, chili, citrongräs och eventuellt lite rivet limeskal. Fräs i olja. Lägg i Qournbitarna. Fräs. Häll på buljong (vatten och buljongtärning) och kokosmjölk. Ös på med currykrydda. Låt allt koka samman på låg temperatur ett litet tag. Avsluta med häva i hackad färsk koriander.

Koka riset med salt och kanel.

Gör sallad med isbergssallad, gurka, äpple och färsk koriander. Blanda en dressing med olivolja, vinäger, limejuice, och kryddor (gärna paprikakrydda).

Servera tillsammans med naanbröd och creme fraiche.

Såhär bra hade vi det.



(I bakgrunden skymtar konst av Patrick Allier som även bjuder till vernissage på Kulturhuset Kåken på söndag).



Alla var givetvis jättenöjda med maten! Jag var också jättenöjd och stolt. Prova gärna och säg vad ni tycker?

Vi ses!






Kommentarer
Postat av: siggerittan

alltså. det ser så enormt gott ut!!!

några tips för att få naanbrödet sådär gyllene??

2011-01-28 @ 18:45:18
Postat av: Emma

Kortet på Anders är i klass med flytvästkortet. Haha, sånt här gör att jag saknar er.

2011-01-28 @ 22:25:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0