Recept på Squash Alpin ifrån Schweiz
Idag är jag ledig och lider samtidigt av "duktig-flicka syndrom". Detta har givit upphov till väldigt höga ambitioner över min dagsplan.
Det började skitbra med att jag tvättade, samt handtvättade de där jobbiga handtvättsplaggen som hamnat längst ner i tvättkorgen. Jag gick till mitt källarförråd och hämtade mina sista vinterplagg. Jag städade iordning mitt förråd. Jag sorterade in alla nya kläder OCH FÄRGKOORDINERADE garderoben (jag vet tramsigt). Tog fram strykjärn och började stryka kökshanddukar. Damsög...damtorkade och så vidare och så vidare...
Mitt i allt insåg jag att jag verkligen behöver kylsskåpsmagneter. Jag var därför tvungen att i blixtfart behovscykla till en loppis.
Väl där frågade jag ifall de hade magneter. Damen rotade i några lådor...
Rotandet verkade ta lite tid så jag gick bort till boksektionen medan jag väntade.
Där hittade jag boken "VÄRLDENS MAT - Vegetariskt från hela världen" och jag tänkte att den skulle passa perfekt i min samling.
Sedan sa damen att de inte hade några magneter. Jag fick cykla hem. Men var ganska glad ändå eftersom jag hade min nya bok i cykelkorgen.
Väl hemma började jag bläddra i min bok. I förordet står det "Håll med om att det är både spännande och intressant att pröva bitar av andra folks kultur. Den där exotiska känslan ger något extra".
Att använda ordet exotiskt gav mig lite rysningar. Boken började helt plötsligt osa både ananas och 90-tal. När jag vände blad till första receptet stod det "Rödbetssoppa Kiev (SOVJETUNIONEN)". Boken kändes helt plötsligt väldigt daterad och därtill kändes maten inte alls så himla spännande. Jag insåg att den vegetariska matlagningen har kommit en bit sedan 1988.
Jag blev liksom inte riktigt sugen på något alls. Varken "Korvkaka Sofia", "Sonjas Hawaiipaj" eller "Ägg i currysås".
Jag vill inte ha middagsbjudning och servera "Tomat-makaroner med ägg" och till efterrätt får ni välja mellan "plommon-maräng" eller "Banangrädde" från Jamaica.
Och föratt inte tala om presentationen sen...
Sugen?
Belgiska "Crêpes champignon" med ärtor..
Korg med krusbär, gul mat i brun servis och två porslinsfåglar som kysser varandra (till höger om den bruna skålen).
Jag planerar redan en tema-middag!
Det började skitbra med att jag tvättade, samt handtvättade de där jobbiga handtvättsplaggen som hamnat längst ner i tvättkorgen. Jag gick till mitt källarförråd och hämtade mina sista vinterplagg. Jag städade iordning mitt förråd. Jag sorterade in alla nya kläder OCH FÄRGKOORDINERADE garderoben (jag vet tramsigt). Tog fram strykjärn och började stryka kökshanddukar. Damsög...damtorkade och så vidare och så vidare...
Mitt i allt insåg jag att jag verkligen behöver kylsskåpsmagneter. Jag var därför tvungen att i blixtfart behovscykla till en loppis.
Väl där frågade jag ifall de hade magneter. Damen rotade i några lådor...
Rotandet verkade ta lite tid så jag gick bort till boksektionen medan jag väntade.
Där hittade jag boken "VÄRLDENS MAT - Vegetariskt från hela världen" och jag tänkte att den skulle passa perfekt i min samling.
Sedan sa damen att de inte hade några magneter. Jag fick cykla hem. Men var ganska glad ändå eftersom jag hade min nya bok i cykelkorgen.
Väl hemma började jag bläddra i min bok. I förordet står det "Håll med om att det är både spännande och intressant att pröva bitar av andra folks kultur. Den där exotiska känslan ger något extra".
Att använda ordet exotiskt gav mig lite rysningar. Boken började helt plötsligt osa både ananas och 90-tal. När jag vände blad till första receptet stod det "Rödbetssoppa Kiev (SOVJETUNIONEN)". Boken kändes helt plötsligt väldigt daterad och därtill kändes maten inte alls så himla spännande. Jag insåg att den vegetariska matlagningen har kommit en bit sedan 1988.
Jag blev liksom inte riktigt sugen på något alls. Varken "Korvkaka Sofia", "Sonjas Hawaiipaj" eller "Ägg i currysås".
Jag vill inte ha middagsbjudning och servera "Tomat-makaroner med ägg" och till efterrätt får ni välja mellan "plommon-maräng" eller "Banangrädde" från Jamaica.
Och föratt inte tala om presentationen sen...
Sugen?
Belgiska "Crêpes champignon" med ärtor..
Korg med krusbär, gul mat i brun servis och två porslinsfåglar som kysser varandra (till höger om den bruna skålen).
Jag planerar redan en tema-middag!
Kommentarer
Postat av: Emma
Postat av: Eva Petren
Måste säga att det du bjöd på i söndags såg betydligt trevligare ut och jag kan garantera att det smakade bättre också. Kanske är en inikation på att du borde göra en kok bok?
Trackback